Olympic games : Seoul 1988.
Previous
Next
 
Home

Date of issue: 4th of June 1988

OBC/COB numbers: Block 64

see nr 2278

Created by: Raymond Comè / De Schutter

Perforation: 11 1/2
Size: 44mm x 24 mm
Size Sheet : 125 x 83 mm
Composition of the sheets: 1
Printing Process: Screendeepprint
Number of plates:
Printing Run: 577.542 ex of blocks
Paper: P5 ( see paper Types )

2287 - 50F+12F - Marathon


INFO

Olympische Spelen. Seoul 1988 Van 17 september tot 2 oktober 1988 hebben in het Zuidkoreaanse Seoel de Zomerspelen van de 24' Olympiade plaats. Door de deelneming van de Verenigde Staten, de Sovjet-Unie, de Volksrepubliek China, Afrika en Europa is een beslissende stap gezet in de richting van universele Spelen. Atleten uit 161 landen zullen elkaar treffen in 23 topsportcompetities, Voor het eerst worden tafeltennis en tennis opgenomen in het programma. Het Belgisch Olympisch en Interfederaa] Comité is verantwoordelijk voor de voorbereiding en de selectie van de Belgische atleten. De bedoeling is duidelijk: goede prestaties behalen, en zo mogelijk Olympische medailles.

Tafeltennis wordt in de komende Olympische Spelen van Seoel voor het eerst opgenomen als officiële competitiesport. Deze zeer populaire sport kende zijn ontstaan rond de eeuwwisseling onder de benaming «pingpong». Het balletje van 2,5 gram dient over een net van 15,25 cm hoog heen en weer gespeeld over een tafel van 2,74 hij 1,525 meter. Tafeltennis vereist veel technische vaardigheid en snelheid. Japan en China blijken hier echte grootmeesters in. In ons land bloeit deze sport. 600 clubs tellen meer dan 20.000 aangesloten spelers. Jean-Michel Saive en Karien Bogaerts zijn het beste wat wij aan talent te bieden hebben.

Een andere Olympische sport is het wielrennen. Naast voetbal is wielrennen beslist de populairste sport in België, waarschijnlijk omdat sinds het begin van deze eeuw onze renners geregeld tot de besten ter wereld hebben behoord. Naast onze talrijke kampioenen mag ons land zich tevens verheugen in twintig Olympische medaillewinnaars. (Tekst welwillend medegedeeld door het Belgisch Olympisch- en Interfederaal Comité).

.

 


.

.

.

.

.

.

.